Whatsapp és una eina fantàstica que ens permet estar en contacte amb les famílies de les classes dels nostres fills i això és de molta utilitat per intercanviar informacions sobre reunions o activitats de l’escola. Però a vegades aquests grups han generat algun problema o les converses s’allarguen en excés. Com podem fer-ho per millorar l’ús dels grups de whatsapp de pares? Un deixem 7 consells que us poden ser d’utilitat:

  1. Finalitat: Intenta que el grup de whatsapp de la classe sigui per intercanviar informació útil. En cas que el missatge sigui reiteratiu o de poc interès és millor no posar res. Tampoc és un grup d’amics on es comparteixin acudits o informació personal.
  2. Agenda: No ens convertim en l’agenda dels fills: deixem que ells assumeixin les seves pròpies responsabilitats. La finalitat del grup és intercanviar informació i no pas ajudar a organitzar el teu fill.
  3. Evita certs comentaris. El grup no és per qüestionar la tasca educativa de l’escola. Cal evitar opinions del tipus “posen massa deures” o bé “els posen poca feina per la quantitat de vacances que tenen”. Tot això és millor parlar-ho directament amb el professor.
  4. No difonguis rumors. Evita comentar rumors que poden crear confusions i mals entesos. No feu servir frases del tipus: “a mi m’han dit que…” “he sentit que….”
  5. Vetlleu pel bon ús. Si teniu molt clara la finalitat del grup de whatsapp i veieu que hi ha famílies que no tenen un bona actitud no dubteu en dir-ho. Podeu fer-ho en privat.
  6. Privacitat. No compartiu continguts que vagin en contra de la privacitat de ningú o que sigui ofensiu.
  7. Problemes amb el professorat. Si teniu algun problema per resoldre amb el mestre, no ho feu a través del grup. Cal oblidar frases tipus “al meu fill no li fa cas…” i aneu directament a l’escola davant de qualsevol dubte. Així tots dos parlareu amb calma d’aquests fets.

Aquests grups són una oportunitat, no la desaprofitem! És molt important promoure que estiguem units família i escola. La finalitat és establir un vincle educatiu per el bé dels nostres fills i els nostres alumnes.

(Font: Ser Padres)