Imatge de l'escola feta des del cel

Nosaltres

Un projecte de famílies que continua creixent

Camp Joliu és un projecte educatiu que va néixer l’any 1982 com a Obra Social de Caixa Penedés. La voluntat solidària era posar a l’abast de tots una formació acadèmica i humana de qualitat.

Camp Joliu és un projecte educatiu que va néixer l’any 1982 com a Obra Social de Caixa Penedés. La voluntat solidària era posar a l’abast de tots una formació acadèmica i humana de qualitat. Des del seu naixement Camp Joliu ha evolucionat fins a convertir-se en un centre concertat que ofereix una educació de qualitat, des d’Infantil a Batxillerat, a quasi 1500 alumnes.

El Campus Camp Joliu és una gran diversitat d’espais i equipaments, per a cada edat, ocupant més de 100.000 metres quadrats de, pistes, camps, instal·lacions… Tot al servei de l’educació. El nostre entorn natural facilita la tasca formativa. A l’aire lliure, jugant a futbol, ping-pong, bàsquet o senzillament passejant amb els amics.

Camp Joliu és una escola familiar situada en un entorn privilegiat al cor del Penedès. Va néixer fa més de 40 anys per l’impuls d’un grup de famílies compromeses que buscaven un model educatiu basat en l’educació en valors, en la tolerància i en la llibertat. Actualment hi estudien més de 1500 alumnes procedents de 51 municipis diferents.

El principal tret distintiu de l’escola és l’atenció personalitzada on tot l'alumnat i cada família té un seguiment individualitzat i un acompanyament constant durant tota l’etapa educativa. El professorat del centre esdevé un col·laborador vital de les famílies en l’educació dels seus fills i filles.

Alumnes d'infantil en el terreny de l'escola
Noies saltant en mig les vinyes Nena pintant un dibuix a classe de plàstica

Sistema pedagògic

El sistema pedagògic del centre té influència de la cultura anglosaxona.

El sistema pedagògic del centre té influència de la cultura anglosaxona i això permet desenvolupar metodologies basades en les “Intel·ligències Múltiples” de Howard Garner i en rutines de pensament com el TBL (Thinking Based Learning). També se segueix el prestigiós model de la single sex education que permet una atenció més específica a tot l'alumnat respectant el seu procés maduratiu per millorar els resultats acadèmics.

L’objectiu principal de l’escola és oferir un bon ambient de treball on es prioritza el respecte als altres, el gust per la feina ben feta, la responsabilitat i el sentit positiu. L’estil Camp Joliu busca garantir la igualtat d’oportunitats i crear un clima alegre i que faciliti la convivència de tota la comunitat educativa de l’escola on aprendre a estimar és la base principal.

Estudiants de Camp Joliu fent exercicis en anglès

De l’Associació a la Fundació

L’Associació Camp Joliu del Penedès es constituí l’any 1980. Eren 21 famílies del sector agrari vitivinícola. Així ho va descriure el President de l’Associació Camp Joliu del Penedès, Joan Boronat, de Salomó:

“A principis dels anys vuitanta, un grup d'homes i dones, amants de la terra, dels costums i de les seves tradicions, plens d'il·lusió i d'aires innovadors, fundaven l'Associació Camp Joliu. Eren unes famílies inquietes per una educació per als seus fills i filles més ambiciosa i adient al seu entorn social i professional, al bell mig d’una colla de pobles petits però amb vocació de desenvolupar-se amb dignitat, amb qualitat de vida, fent front a la forta atracció de les grans ciutats.

"La fundació té com a objectiu fer del nostre alumnat uns importants elements dinamitzadors dels seus pobles fent front amb eficàcia a la forta atracció de les grans ciutats"

Imatge picada de les instal·lacions de Camp Joliu

El suport de l’Obra Social de Caixa Penedès, d’aleshores, engrescada per les característiques d’aquest projecte educatiu intercomarcal. Va comprar la finca on avui està ubicada l’escola i va fer possible que, a principis del curs 1982-83, els primers alumnes hi arribessin il·lusionats per aprendre a anar segurs per la vida.

Més endavant, a iniciativa de Caixa Penedès, l’Associació va constituir la fundació sense afany de lucre FUNDACIÓ ESCOLES FAMILIARS RURALS DEL PENEDÈS, titular de l’escola Camp Joliu.

Col·laborem

Logotip del Academica International Studies
Logotip del Cambridge University Press
Logotip del Nàstic Sports Academy

Tens cap dubte? Vols venir a conèixer-nos?

Contacta'ns