Un grup d’alumnes de 3r d’ESO de l’escola Camp Joliu han escrit i il·lustrat un conte infantil per tal d’acostar la història de l’edifici de Cal Gallart de l’Arboç. Aquesta masia d’estil modernista actualment és l’edifici central de l’escola Camp Joliu. Una aproximació de la història, el patrimoni i la cultura del Baix Penedès narrada en clau infantil amb dibuixos a tot color a càrrec del propi alumnat.  

El conte porta per títol “En Joliu es cola a la vinya” i barreja l’aventura de l’ocell Joliu amb referències històriques dels propietaris de l’edifici de Cal Gallart. Aquest projecte editorial ha estat treballat a l’assignatura de Llengua Catalana amb el suport de la professora Txell Granados.  

Cal Gallart és un gran casal fet construir per Manuel Marquès el 1874 i ampliat pel seu fill Isidre, el 1943. Feia funcions de mas amb terres de conreu i alhora de finca d’estiueig. 

És un edifici format per tres cossos en disposició simètrica, el central més alt i sobresortit. Al cos central hi ha el portal adovellat i una galeria amb balustrada. Un dels elements característics, fruit de la reforma dels anys quaranta, és el fris d’esgrafiats que recorre la façana, just sota el ràfec. 

El 1982 va ser adquirit per la Caixa d’Estalvis del Penedès, que hi establí l’escola agrària Camp Joliu.