Un any més a l’escola hem recollit fons per a la recerca del càncer infantil amb la paradeta de polseres solidàries. En total s’han recollit 1369 euros per a l’entitat Penedès Contra el Càncer que ho lliuraran a la Sonrisa de Eric i a l’Associació Alba Perez. Aquesta donació correspon a la campanya soldiària que es va realitzar a Camp Joliu de febrer a l’abril. 

Tots els alumnes, famílies i la comunitat educativa de l’escola s’han implicat activament en aquesta causa per tal de donar suport a iniciatives que fomenten l’entrega, la participació.

 

Cada any es diagnostiquen uns 1.200 nous casos de càncer infantil a tot Espanya, més de 200 a Catalunya. El càncer infantil és molt diferent del d’adults perquè no es pot prevenir i la recerca és l’única via per avançar. Gràcies a la recerca, actualment es curen un 80% dels casos, però per a molts nens i nenes la malaltia encara no té cap solució. El 20% dels infants afectats no supera la malaltia. Un nen no és un adult petit i per tant necessita fàrmacs i tractaments específics per lluitar contra la seva malaltia, però no és rendible desenvolupar-los comercialment . La immensa majoria dels recursos públics i privats que es destinen a la investigació del càncer se centren en el càncer d’adults, mentre que els nens són els grans oblidats. Per això a Camp Joliu es busca sempre donar suport a aquestes iniciatives.